Hvilket transportbur skal man vælge til bilen?

Størrelse

Størrelsen på buret er noget af det vigtigste at tage højde for. Ifølge Dyrenes beskyttelse bør buret have en størrelse, der giver hunden mulighed for at…

1) Stå oprejst i buret. God side om emnet.

2) Vende sig hele vejen rundt.

3) Ligge helt udstrakt.

Derfor er det en god idé at prøve buret, før du køber det. Ellers kan man måle hunden fra snude til haleroden. Læg mindst 15 cm. til målet, og så har du en længde, som ca. passer til de tre anbefalinger ovenfor.

Type

Transportbure fås i plastik, stål, aluminium og lærredsstof.

Måske er det mere eller mindre en smagssag, hvad man vælger. Men der er fordele og ulemper ved de forskellige typer.

Et bur i plastik er klart at foretrække, hvis du ofte skal have buret ud af bilen. Det er også en fordel, at buret kan skilles ad, således at bunden virker som en hundeseng. På denne måde kan hunden vænne sig til at ligge i den, før den kommer ud i bilen. Priserne er også lidt lavere end fx alu-bure.

Et bur i aluminium er efter min mening det bedste, fordi det står dejligt fast i buret, der er ikke noget støj, hvis hunden bevæger sig i det. Og så er det flottere at se på, ligesom det er meget holdbart. Når det kommer til at flytte rundt på buret, er det ikke det bedste. Så alu-bure til hunde er mest til dem, som regner med at have buret stående i længere tid i bilen. Vælg dem med anodisering, det betyder, at burets aluminium er hærdet og her derfor mindre risiko for at overfladen går i stykker.

Online eller off line?

Når man køber hundeartikler online er der i hvert fald én vigtig fordel: Det store udvalg. Hundebure online er nemme at overskue. Man får altid det, som man leder efter. Det er blot vigtigt at måle hunden først, og køb evt. i en lidt ekstra stor størrelse for en sikkerheds skyld.

Se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *