Hundebur, aluminium, plast eller stål?

Aluminium – Fordele

De fleste betragter hundebure i aluminium som de flotteste og mest professionelle. Desuden har de den fordel, at de er både solide og lette i materialet. Alu har et godt vægt/styrke-forhold. Det er ikke for ingenting, at materialet også bliver brugt til fælger.

I sammenligning med fx stål har alu den fordel, at der ikke er larm eller raslen fra buret, når man kører i bilen.

Stålbure

En fordel ved stål er helt klart prisen. Det koster meget lidt i forhold til aluminiumsburene. Det er nemme at holde rene og vedligeholde. Som antydet ovenfor kan de dog rasle lidt på turen, men de fleste minimerer dette problem ved at spænde det godt fast i bilens bagagerum.

Plast

Bure i plast (eller transportkasser) hører også til i den billige ende. Så hvis du søger billige transportbure, er disse gode. Hvis du vil bruge dem til transport i en flyver, er det en rigtig god idé at gå efter de såkaldte IATA-godkendte bure. IATA-godkendt betyder, at de lever op til en række krav, som flyselskaberne stiller, hvis du vil transportere hund i fly. Det er i det hele taget en god idé at vælge IATA, fordi de nævne forhold kan være gode i mange andre sammenhænge. Fx skal der være ordentlig udluftning, og de skal have en vis holdbarhed.

Hundebur, aluminium, plast eller stål?

GØR DET SELV
Jeg har set eksempler på “gør-det-selv”-transportkasser. Det kan give nogle gode resultater, men i betragtning af tiden, som det tager at lave det, kan man diskutere, om det kan betale sig. Din hund er ganske givet ligeglad.

Valg af transportbur

www Se flere forskellige produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *